Je bekijkt nu Zorgverzekering vergelijken? Let dan hier op!

Zorgverzekering vergelijken? Let dan hier op!

Ieder jaar stappen er weer ontzettend veel mensen over van zorgverzekeraar. Vaak gebeurt dit op het moment dat alle verzekeraars hun premie en ook voorwaarden voor het nieuwe jaar bekend hebben gemaakt. De reden waarom iedereen aan het einde van het jaar overstapt, is omdat het simpelweg niet eerder kan en ook niet mag. Overigens is het natuurlijk ook helemaal niet slim om over te stappen terwijl je nog niet eens weet wat de nieuwe tarieven worden. Omdat er zoveel meer zaken zijn waar je rekening mee moet houden dan alleen de maandelijks te betalen premie, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet. Als je ervoor zorgt dat je met deze zaken rekening houdt tijdens het overstappen, ben je ervan verzekerd dat je de beste keuze maakt. We kunnen je alvast verklappen dat je zorgverzekering vergelijken je het grootste voordeel op zal gaan leveren.

Online vergelijken

Uiteraard zijn er allerlei zaken waar je op moet letten, maar het is daarbij eerst van belang dat je weet hoe je bij verschillende zorgverzekeraars het beste je zorgverzekering vergelijken kunt. Tegenwoordig kan dat ontzettend gemakkelijk en snel via een poliswijzer. Je voert je gegevens is en je kunt je huidige zorgverzekering vergelijken met tal van andere verzekeraars. Dit geeft je alvast een goed beeld van wat er allemaal beschikbaar is en wat je hiervoor eventueel per maand moet betalen. Uiteraard is de uiteindelijke keuze afhankelijk van veel meer factoren dan alleen de maandelijks te betalen premie, maar vooral wanneer je jong bent en weinig zorg nodig hebt, is het aannemelijk dat je in eerste instantie alleen naar prijs kijkt en pas wanneer je ouder bent ook naar de aanvullende voorwaarden. Toch is het wel verstandig om dit al direct te doen.

Welke zorg heb je nodig?

Het is natuurlijk ontzettend fijn dat je eventuele nieuwe zorgverzekeraar maandelijks enkel euro’s voordeliger is dan je huidige verzekeraar. Echter is het wel zaak dat je appels met appels aan het vergelijken bent en dus kijkt wel zorg je het afgelopen jaar nodig hebt gehad en wat je het komende jaar verwacht nodig te hebben. Je hebt er natuurlijk niet aan wanneer je normaalgesproken 10 keer naar de fysio gaat en je deze bij je huidige verzekering allemaal vergoed krijg en bij je nieuwe verzekeraar niet. De kosten die je dan zelf dient te betalen voor deze extra behandelingen doen vaak het verschil in premie in één klap teniet, waardoor je per saldo vaak zelfs nog duurder uit bent.

Vrije zorgkeuze

Niet geheel onbelangrijk is de keuzevrijheid voor bepaalde zorg. De meeste zorgverzekeraars sluiten namelijk contracten af met onder andere ziekenhuizen. Het kan dus heel goed zijn dat jouw nieuwe verzekeraar een beperkte hoeveelheid ziekenhuizen heeft waar ze met eventuele zorg terecht kunnen. De mogelijkheid bestaat dan dat je voor bepaalde zorg naar een ziekenhuis moet een stuk verder bij je uit de buurt. Of je hier helemaal op zit te wachten is natuurlijk maar de vraag. Zorg er dus voor dat je goed kijkt in de voorwaarden van iedere verzekeraar of ze vrije zorgkeuze bieden of dat je aan handen en voeten gebonden bent. Zo kan het namelijk zijn dat wanneer je kiest voor een verzekeraar zonder keuzevrijheid dat je ergens een paar kilometer verderop pas naar het ziekenhuis kunt.

Geef een reactie