martha-dominguez-de-gouveia-nMyM7fxpokE-unsplash

CZ

De afkorting CZ is afkomstig van Centraal Ziekenfonds. CZ is onderdeel van de CZ-groep. Dit is een van de grootste zorgverzekeringen in ons land en bevat 4 zorgverzekeringen:

– Nationale Nederlanden

– OHRA

– CZ direct

– CZ-groep.

De mogelijkheden van een CZ zorgverzekering

U kunt via de zogenaamde zorgvergelijker een keuze maken tussen verschillende ziektekostenverzekeringen. Wanneer u uw keuze hebt laten op een CZ zorgverzekering, kunt u kiezen uit 3 verschillende soorten polissen.

De budgetpolis

Deze polis bestaat ook weer uit verschillende varianten, dus leest u zich goed in. De budgetpolis heeft als groot voordeel dat hij goedkoop is. Een nadeel is echter dat er slechts een bepaald aantal zorgverleners zijn die gedekt worden door deze polis.

De naturapolis

Dit is een polis waarin u een keuze kunt maken uit zorgverzekeraars die CZ aanbiedt. U kunt voor een volledige vergoeding dus alleen uit deze lijst kiezen. (Door de iets beperktere keus is deze polis wat goedkoper dan de restitutiepolis. Hier mag u zelf de zorgverzekeraar van uw keuze nemen.) De naturapolis is ook weer onderverdeeld in meerdere opties, die vooral verschillen in de mate van vergoeding wanneer u gebruik maakt van een zorgverlener die niet binnen de polis valt.
jeshoots-com-pUAM5hPaCRI-unsplash

De combinatiepolis

Een combinatiepolis is een polis die een restitutiepolis combineert met een naturapolis. Dit houdt in dat een zorgaanbieder soms wel of soms niet vergoed wordt. Uiteraard kunt u hier informatie over vinden in de polisvoorwaarden.

Aanvullende verzekeringen

Alle soorten verzekeringen van CZ zijn te combineren met een aanvullende verzekering. Het hangt van uw gezondheid en situatie af of, en zo ja, naar welke vorm aanvullende verzekering uw voorkeur uitgaat. Ook deze informatie kunt u eenvoudig en overzichtelijk terug vinden op de site van CZ.

Collectief verzekeren

Ook collectief verzekeren is mogelijk bij CZ. Dit betekent dat u via een lidmaatschap

bij een organisatie vaak korting krijgt op de hoogte van de premie van uw zorgverzekering. Dit is een leuke meevaller!

Kiezen voor een CZ verzekering

Als u uw keus heeft laten vallen op een verzekering van uw ziektekosten via CZ kunt u vaak profiteren van kortingen. Lees hiervoor de site van CZ waarin dit helder wordt uitgelegd.

Kiezen voor CZ betekent voor u dat u regelmatig een duidelijk overzicht krijgt van de kosten die er gemaakt zijn: Wat wordt er vergoed van een behandeling of medicijn en wat moet u zelf betalen. Ook het onderdeel ‘Stand van het eigen risico’ is up-to-date aangepast en zeer duidelijk.

Aan het begin van ieder nieuw kalender krijgt u een overzicht van wijzigingen in voorwaarden en vergoedingen van de verzekering van uw keuze. Ook deze informatie is zeer helder.

Uitbetalingen

Het uitbetalingen van door u voorgeschoten rekeningen gaat heel snel. U hoeft geen weken op uw geld te wachten.

Mijn CZ

Via een beveiligde code kunt u al u gegevens vinden en uitleg over uw persoonlijke situatie wat betreft uw vergoedingen. U kunt hier tevens kiezen of u uw declaraties via de mail wil insturen of via de post. CZ houdt rekening met wensen van alle clienten en komt u zover mogelijk tegemoet.

CZ contact

U kunt op verschillende manieren uw vragen stellen aan CZ:

Telefonisch:

Wanneer u een vraag heeft die u niet op de site van CZ kunt terugvinden, kunt u telefonisch contact krijgen met een medewerker. U wordt hier snel en vakkundig te woord gestaan. Dit persoonlijke contact is erg prettig, ook voor mensen die niet vaardig met de computer zijn. CZ bellen is snel: u wordt niet langdurig in de wacht gezet.

Via email:

Een vraag stellen via de mail is handig als u geen haast heeft met uw vraag. Ook hier krijgt u snel en duidelijk antwoord. Ook op deze manier kunt u dus informatie krijgen over uw CZ verzekering.