tim-van-der-kuip-CPs2X8JYmS8-unsplash

Menzis

De Menzis zorgverzekering is een van de vele zorgverzekeringen die je als Nederlander af kunt sluiten. En omdat we ons kunnen voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, vertellen we je in dit artikel alles wat je moet weten over de Menzis zorgverzekering.

Waarom kiezen voor de Menzis zorgverzekering?

Wij Nederlanders hebben een goed zorgstelsel. Daar mogen we blij mee zijn. In veel landen is het een stuk minder goed geregeld dan in Nederland. Sommige zorgverzekeraars hebben alleen maar één doel voor ogen: winst behalen.

 

De zorgverzekering van Menzis behoort niet tot deze groep. Zij hebben geen winstoogmerk en jij als klant staat centraal.

Omdat de vraag naar zorg continue toeneemt, onderneemt de zorgverzekeraar veel actie om in te spelen op deze vraag. Geneesmiddelen worden beter en zorg geavanceerder. Door deze veranderingen wordt de zorg duurder. Dat kan helaas niet voorkomen worden. Maar wat wel kan is het vraag en aanbod beter organiseren. Hierdoor kan betere zorg geleverd worden voor een minder hoge prijs. Zo wordt er gezorgd dat prijs/ kwaliteit gewaarborgd wordt.

De huisartsenzorg in Nederland valt onder de basisverzekering alleen gaat dit niet van het eigen risico af. De huisarts is in Nederland daardoor voor iedereen met gezondheidsklachten toegankelijk. Wel wordt er eigen risico gerekend als er een laboratorium onderzoek gedaan wordt (bloedprikken, uitstrijkjes).

Een zorgverzekeraar die aandacht besteedt aan innovatievezorg

Een goed voorbeeld van hoe Menzis deze kosten weet te drukken, maar toch goede zorg kan leveren is door innovatieve zorg in te zetten. Soms is het niet direct noodzakelijk naar een ziekenhuis te gaan en kan een huisartspraktijk voldoende ondersteuning bieden. Zelfs via e-health is het mogelijk een om een stukje van die zorg te dekken. E-health is gezondheidszorg via de computer. Denk hier bijvoorbeeld aan psychische klachten. Online kun je al veel doen om deze klachten te verlichtten of de patient een steuntje in de rug te geven. Door de goede samenwerking met zorgaanbieders kan de Menzis zorgverzekering de poliskosten laag houden en toch de juiste zorg bieden.
eugene-chystiakov-lZR4hlD56uY-unsplash

Het stimuleren van een gezonde leefstijl

Menzis draagt niet alleen bij aan de actieve zorg, maar levert ook de middelen om preventief gezondheidsproblemen te voorkomen.

Menzis stimuleert een gezonde levensstijl. Natuurlijk is het gemakkelijk een gezonde levensstijl te stimuleren. Maar het daadwerkelijk meedenken aan hoe je deze levensstijl stap voor stap kunt realiseren is een ander verhaal.

Voor Menzis lijkt dit geen enkel probleem. Zij hebben een online coach in het leven geroepen waar je gebruik van kunt maken als je een Menzis zorgverzekering hebt. Deze coach heeft Menzis “Samengezond” genoemd. Bovendien maakt de verzekeringsmaatschappij zich sterk om mensen in beweging te krijgen. Dit doen zij samen met zowel landelijke als regionale partners.

Zo doet Menzis dat!

Ook deze samenwerking werpt zijn vruchten af. Inmiddels zijn het Nationaal Ouderenfonds, De Koninklijke Nederlandse Tennisbond, Special Heroes, De Bas van de Goor foundation en de Hartstichting doelen waar Menzis zich voor inzet.

Een Menzis zorgverzekering afsluiten, wat zijn de kosten?

Een zorgverzekering hebben we tegenwoordig niet meer voor een appel en ei. Maar we hebben uiteindelijk allemaal een zorgverzekeraar nodig.

Waarom je zou kunnen kiezen voor de Menzis zorgverzekering hebben we hierboven al uitvoerig besproken.

In principe zijn er 3 mogelijke verzekeringen waar je uit kunt kiezen. Deze 3 verzekeringen zijn per stuk weer uit te breiden (aanvullende verzekering). Hiervoor dient er uiteraard een meerprijs betaald te worden.

De voordelige basis verzekering

”Menzis Basis Voordelig” is de goedkoopste verzekering die de verzekeringsmaatschappij aanbiedt. De kosten van deze verzekering bedragen € 111,- met een eigen risico van € 385,-. Hiervoor geldt dat je naar een zorgaanbieder wordt verwezen die opgenomen is in het bestand van de verzekeringsmaatschappij. De zogenoemde gecontracteerde zorgaanbieder. Kies je voor een andere zorgaanbieder? Dan wordt er 70% vergoed. Er is een aanvullend (€ 15,50) en een extra aanvullend (€ 26,50) pakket af te sluiten bij deze variant.

Menzis basis

De Basis zorgverzekering is net iets uitgebreider dan de Basis voordelig. Zo is er een grotere keuze uit gecontracteerde zorgaanbieders. Wil je toch liever een andere zorgaanbieder? Dan worden de gemaakte kosten tot 75% vergoedt. Dat is 5% meer dan de vergoeding bij de Basis voordelig zorgverzekering.

De kosten van de Basis zorgverzekering bedragen € 123,- met het standaard eigen risico van € 385,-. In tegenstelling tot de Basis Voordelig kun je kiezen voor 4 aanvullende verzekeringen en 3 verschillende tandverzekeringen.

tyler-franta-iusJ25iYu1c-unsplash

Menzis basis vrij

De meest uitgebreide verzekering die de verzekeraar aanbiedt, is de Basis vrij zorgverzekering. Hierbij heb je een volledig vrije keuze in zorgaanbieders. Dat betekent dat je alle zorg voor 100% vergoedt krijgt.

Ook de Basis vrij is uit te breiden met aanvullende pakketten. Evenals de Basis zorgverzekering is er de keuze uit 4 aanvullende verzekeringen en 3 tandverzekeringen. De kosten voor de Basis vrij zorgverzekering bedragen € 133,- met een standaard eigen risico van € 385,-

Het is voor al deze verzekeringen mogelijk een korting te krijgen door middel van een collectief.

Menzis vergoedingen

Wat er allemaal vergoed wordt bij Menzis is eigenlijk teveel om hier te bespreken. Dat gaan we dan ook niet doen. Waar we het wel over willen hebben is het eigen risico.

Het eigen risico is een bedrag bepaald door de overheid. Door de jaren heen hebben we dit eigen risico aanzienlijk zien stijgen. Bij Menzis kun je kiezen of je het eigen risico gespreid wilt betalen of dat je dit aan het einde van het jaar in een keer betaald.

Weet je van tevoren dat je het eigen risico gaat verbruiken? Dan is het aan te raden voor een gespreide betaling te kiezen. Zo voorkom je een hoge kostenpost aan het einde van het jaar. Maak je bijna nooit gebruik van de zorg? Dan kun je alsnog gespreid betalen. Het eigen risico wat je niet hebt gebruikt krijg je dan aan het einde van het jaar terug.

Menzis contact

Het is niet alleen belangrijk om goed verzekerd te zijn, het is zeker zo belangrijk om ook als klant goed geholpen te worden. De juiste informatie krijgen door vriendelijk en behulpzaam personeel is, in de praktijk, een gegeven waar de klant veel waarde aan hecht. Het contact met Menzis wordt als positief ervaren. Het is niet alleen mogelijk om Menzis te bellen en te mailen. Maar ook contact met Menzis via de chat, whatsapp of Social media is geen probleem. Heb je even niet de mogelijkheid een factuur te betalen? Dan wordt er zonder probleem, in overleg, een (tijdelijke) betalingsregeling getroffen door de verzekeringsmaatschappij.

Het aanpakken van schulden

Wat bijzonder is aan de zorg bij Menzis is dat zij zich bezig houden met het aanpakken van schulden.

Uit de jarenlange ervaring van de zorgverzekeraar is gebleken dat het hebben van schulden veel zorgen oplevert. Je zorgen maken levert weer stress op en stress is alles behalve goed voor de gezondheid.

Door op tijd te signaleren, in contact te staan met de gemeente en door intensief contact met de klant, probeert Menzis tot een oplossing te komen. Zo kan er gezorgd worden dat de klant een betalingsregeling krijgt of een openstaande schuld boetevrij kan aflossen. Menzis denkt mee en dat geeft een prettig gevoel als verzekeringsnemer.Bovendien wordt er op deze manier (indirect) gewerkt aan gezondheidspreventie.