Je bekijkt nu De juiste zorgverzekering kiezen

De juiste zorgverzekering kiezen

Het kiezen van de juiste zorgverzekering is tegenwoordig heel eenvoudig. Door online de zorgverzekeringen te vergelijken, krijg je al snel een goed beeld van de dekkingen en de daarbij behorende premie. Door een kijkje te nemen op zorgverzekeringen vergelijken, kan je aangeven wat jouw wensen zijn met betrekking tot een zorgverzekering.

Aanvullende verzekering

De basisverzekering is voor iedereen verplicht. Wat er vanuit de basisverzekering wordt vergoed, wordt jaarlijks vastgesteld. Op het gebied van aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen kan het vergelijken, op voorwaarden en vergoedingen, zich echt lonen. Niet alleen vanwege de verschillen tussen de verzekeringsvoorwaarden, ook omdat 2 identieke verzekeringen, toch in prijs kunnen verschillen.

Zorgtoeslag

Vanuit de overheid wordt een zorgtoeslag uitgekeerd als tegemoetkoming in de zorgkosten. Deze zorgtoeslag is echter afhankelijk van het inkomen. Jou maximale zorgtoeslag berekenen is daarom belangrijk. Om zorgtoeslag te kunnen ontvangen, moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

  • Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning
  • Nederlandse zorgverzekering
  • Vermogen en inkomen overschrijden de hoogte niet
  • Vanaf 18 jaar moet je een eigen zorgpolis hebben

Het is belangrijk om een goede inschatting van je inkomen te maken. Hierdoor weet je direct wat jij per maand kwijt bent aan jouw zorgverzekering. Houd rekening met een eventuele promotie, die jouw inkomen doet stijgen. De hoogte van jouw zorgtoeslag moet dan naar beneden worden bijgesteld. Zo voorkom je dat je na afloop van het jaar, onterecht ontvangen zorgtoeslag, moet terugbetalen.
Andersom is het ook van belang, bij werkloosheid te kijken, hoeveel extra zorgtoeslag jij kunt krijgen door jouw inkomstenderving.

Zorgverzekering CZ

De zorgverzekeraar CZ behoort tot de grootste zorgverzekeraars en heeft 4 opties met betrekking tot zorgverzekeringen, namelijk:

  • OHRA
  • Nationale Nederlanden
  • CZ groep
  • CZ direct

Omdat een zorgverzekering veel geld kost, is het goed je af te vragen, in hoeverre jij je ziektekosten verzekerd wilt zien. De basisverzekering is verplicht, maar als jij al jaren geen aanspraak maakt op de zorg, dan is een aanvullende verzekering voor jou misschien niet nodig. Het geld dat je daarmee bespaart, kan je dan apart zetten. Mocht je onverhoopt toch kosten maken, dan heb je een spaarpotje waarmee je de kosten (deels) kunt voldoen. Maak je geen gebruik van zorgkosten, dan heb je dat geld over om vrij te besteden.

Keuze uit polissen

Bij CZ kan je kiezen voor bijvoorbeeld de Budgetpolis: de naam zegt het al, deze polis is goedkoop. De keerzijde is, dat slechts een beperkte hoeveelheid zorgverleners door deze polis gedekt wordt. Deze polis heeft uiteraard meerdere voorwaarden. Goed inlezen voordat je een keuze maakt, is dus aan te raden.
De naturapolis van CZ is wat uitgebreider. Voorwaarde voor dekking bij deze polis is, dat je moet kiezen uit een uitgebreide lijst, van zorgverleners waar een contract mee is afgesloten. Een goed betaalbare polis, met iets meer keuzemogelijkheden.

Naast deze opties heeft CZ meerdere keuzemogelijkheden. Er is voor iedereen dus een geschikte polis te vinden, afhankelijk van de wensen.

Zorgverzekering Menzis

Menzis is een zorgverzekeraar zonder winstoogmerk. Net als bij andere zorgverzekeringen kun je hier ook kiezen, uit meerdere opties als het gaat om tandartsverzekeringen en aanvullende verzekeringen. Menzis heeft innovatieve zorg ingezet, om zo de zorgkosten binnen de perken te houden. Als blijkt dat je hulp of ondersteuning nodig hebt, kan je via e-Health via de computer gezondheidszorg krijgen. Uiteraard zal je worden doorverwezen indien blijkt, dat gespecialiseerde hulp nodig is. Een mooi initiatief van Menzis is “SamenGezond”, een online coach waar je als klant een beroep op kunt doen. Menzis heeft daarnaast diverse initiatieven die gericht zijn op gezond leven en meer bewegen.

Conclusie

Het uitzoeken van een geschikte zorgverzekering is vandaag de dag goed te doen. Als je eerst voor jezelf bepaalt, wat jij belangrijk vindt om verzekerd te hebben, dan kan je daarna online gaan uitzoeken, welke verzekering bij jou past. Lees ervaringen van anderen, zodat je weet hoe een zorgverzekeraar door anderen wordt ervaren. Hoe is de service en hoe eenvoudig is het indienen van declaraties. Dit zijn natuurlijk slechts enkele voorbeelden.
Bepaal welke zorgverzekeraar jou een goed gevoel geeft en kijk op de website van de zorgverzekeraars die jouw voorkeur hebben. Als je dan de zorgverzekeraar hebt gevonden, die het beste past bij jouw wensen, dan is het afsluiten of oversluiten de laatste stap. Zo begin jij goed en passend verzekerd, aan het nieuwe jaar.

Geef een reactie