Je bekijkt nu Geen zorgen met een goede uitvaartverzekering

Geen zorgen met een goede uitvaartverzekering

Weinig mensen staan graag al te lang stil bij hun eigen overlijden en dat is perfect begrijpelijk. Toch is het belangrijk bij leven hier al even over na te denken, al hoeft het natuurlijk uw leven niet te bepalen. Een uitvaart kost heel wat geld en er moet zoveel geregeld worden dat u vast en zeker ook van mening bent dat u uw nabestaanden hier niet mee wilt belasten.
Door het afsluiten van een uitvaartverzekering kunt u al heel wat zaken voor uw overlijden vastleggen en regelen en neemt u bovendien al heel wat zorgen weg bij uw nabestaanden die op dat moment door een moeilijke periode zullen gaan. Zowel uzelf als uw naasten hebben alle belang bij een goede uitvaartverzekering zo wel als een goede uitvaartondernemer.

Een uitvaartverzekering brengt u en uw nabestaanden rust

Op het ogenblik dat u komt te overlijden, breekt voor uw naasten een moeilijke en intense periode aan. Tal van emoties zoals verdriet, pijn, gemis en dergelijke overmannen hen en de praktische regelingen die bij een uitvaart komen kijken, zijn er op dat moment in elk geval al teveel. U kunt hen dit besparen door bij leven al een uitvaartverzekering af te sluiten en hierin al zoveel mogelijk van uw wensen op papier te laten zetten. Uw naasten moeten zich niet bekommeren over praktische zaken en ook financieel wordt alles door uw verzekering afgehandeld volgens het contract.
Maar ook voor uzelf zal het een zekere vorm van rust brengen. Aan de ene kant weet u dat u uw naasten niet belast met uw uitvaart, aan de andere kant weet u ook voor uzelf dat als u komt te overlijden, uw uitvaart zal verlopen zoals u dat wenst. Het is niet evident hier in goede gezondheid al mee bezig te zijn, maar u zult zien dat u naderhand opgelucht zult zijn om te weten dat niemand zich nog zorgen hoeft te maken en dat zij in alle rust en sereniteit afscheid van u zullen kunnen nemen.
Uitvaartverzekeringen kunnen zowel afgesloten worden met het oog op het uitbetalen van een zeker kapitaal aan de nabestaanden of met het oog op het betalen van de rekeningen die bij de uitvaart komen kijken. Welke formule u ook kiest, uw nabestaanden hoeven zich in elk geval geen zorgen te maken over de financiële kant.

Uw uitvaart

Door het afsluiten van een uitvaartverzekering kunt u bij leven al heel wat van de beslissingen over uw uitvaart zelf nemen. Zaken die voor u belangrijk zijn, laatste wensen en de praktische organisatie van uw uitvaart, u kunt het allemaal zelf aangeven en bent verzekerd van een correcte uitvoering ervan.
U kunt ervan uitgaan dat u eigenlijk alles wat met uw uitvaart te maken heeft, kunt laten vastleggen in uw verzekering. U kiest zelf de plaats van opbaring, u kiest voor een kist of een urn, u kiest de rouwbrieven en u kiest of er nog een samenkomst is na de dienst en hoe deze moet verlopen. Ook uw grafsteen of gedenkplaat of de herdenkingskaartjes voor vrienden en familie kunnen reeds vastgelegd worden.
Als u besluit een uitvaartverzekering af te sluiten, zullen naar al uw wensen gepeild worden en aan de hand daarvan maakt uw maatschappij dan een passend contract met bijbehorende premiebetalingen op. Uw verzekeringsmakelaar helpt u graag verder met de inhoud van uw polis en de opmaak van uw wensen.

Bespaar uzelf en uw nabestaanden heel wat kopzorgen door nu reeds een uitvaartverzekering af te sluiten. Neem rustig de tijd om de verschillende verzekeringen naast elkaar te leggen en er die uit te kiezen die het best past bij uw wensen. U doet er goed aan uw nabestaanden al op de hoogte te brengen van het bestaan van uw uitvaartverzekering en hen de gegevens van uw polis te bezorgen. Op die manier weten zij onmiddellijk bij wie ze terecht kunnen als u komt te overlijden.
Uiteraard gaat u ervan uit dat u uw uitvaartverzekering nog lange tijd niet zult nodig hebben, maar niemand kan het leven voorspellen en dan is het maar beter om voorbereid te zijn, voor u en voor uw nabestaanden.

Geef een antwoord