Je bekijkt nu Heeft u mensen met dementie in uw omgeving? Dan kan dit belangrijk zijn om te weten over dementiezorg

Heeft u mensen met dementie in uw omgeving? Dan kan dit belangrijk zijn om te weten over dementiezorg

Is er bij iemand in uw directe omgeving dementie geconstateerd? Dan merkt u hier in het begin mogelijk nog maar weinig van. Dat komt, omdat de aandoening in verschillende fasen verloopt en progressief is. In het beginstadium kan iemand met dementie zijn of haar dagelijkse bezigheden over het algemeen nog  zelfstandig uitvoeren. Naarmate de ziekte vordert, wordt dit vaak alsmaar lastiger en lastiger. Na verloop van tijd, meestal in de laatste fase van de dementie, heeft de persoon in kwestie steeds meer zorg nodig. Deze zorg kunt u zelf verlenen, maar er bestaat ook gespecialiseerde dementiezorg. Helaas is lang niet iedereen hier bekend mee. Daarom vertellen wij u in dit artikel alles over de dementiezorg van Martha Flora.

Geen verpleeghuis, maar een beschermde leefomgeving
Als we het over zorg hebben, denken veel mensen al snel aan een verpleeghuis. U kunt er inderdaad voor kiezen om iemand met dementie te laten verhuizen naar  een regulier verpleeghuis’ waar mensen wonen met verschillende aandoeningen. Het nadeel hiervan is dat mensen onbedoeld beperkt worden in hun doen en laten. Daarnaast kan door tijdgebrek de één-op-één aandacht minder zijn. Kiest u voor dementiezorg van Martha Flora? Dan hoeft u hier niet bang voor te zijn. De bewoner komt in dat geval namelijk niet in een gewoon verpleeghuis terecht, maar in een geborgen en beschermde leefomgeving. De leefomgeving sluit zoveel mogelijk aan bij wat de bewoner gewend is en persoonlijke aandacht en privacy staan hoog op de agenda. Een groot voordeel hiervan is dat mensen met dementie hun leven prettig en waardig voort kunnen zetten.

Kleinschalige woonvorm met volop privacy
Wilt u de beste zorg voor iemand met dementie? Dan bent u bij Martha Flora dus aan het juiste adres. Zij zijn namelijk  gespecialiseerd in kleinschalig wonen met dementie. Alle studio’s zijn royaal opgezet en van alle gemakken voorzien. De inrichting kan geheel zelf bepaald worden, waardoor er een echt thuis ontstaat. Voor mensen met dementie voelt dit dan ook al snel als een thuis, waardoor de verhuizing wellicht minder ingrijpend is.

Bijkomend voordeel van de dementiezorg van Martha Flora is dat mensen met dementie hier verzekerd zijn van privacy. Wanneer iemand behoefte heeft aan privacy, kan hij of zij zich namelijk terugtrekken in zijn/haar studio. Extra bijkomstigheid is dat iedere woning voorzien is van eigen sanitair. Bewoners hoeven hun toilet hierdoor niet te delen met anderen. Uiteraard is er ook een centrale ruimte, waar mensen met dementie medebewoners of familie kunnen ontmoeten.

Altijd plek voor familie
Het geheugen van mensen met dementie gaat steeds verder achteruit. Zij hebben moeite om zich dingen te herinneren, maar familie herkennen zij vaak nog wel. Daarom is het belangrijk dat familie de gelegenheid heeft om langs te komen. Dit geldt niet alleen voor uw partner, maar ook voor (klein)kinderen. Zij kunnen op de koffie komen, maar mogen ook blijven slapen. Hierdoor kan iemand met dementie zijn of haar normale leven zoveel mogelijk voortzetten.


Persoonlijke aandacht
Mensen met dementie zijn hier vaak op zichzelf aangewezen. In een kleinschalige woonvorm, zoals dat bij Martha Flora het geval is hoeft u hier niet bang voor te zijn. De personele bezetting ligt hier namelijk een stuk hoger, waardoor de zorgmedewerkers de tijd hebben om een band met iemand op te bouwen. Dit geldt overigens niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw naasten. Daarbij komt dat er altijd tijd is om samen iets te doen. Wilt u bijvoorbeeld een stukje wandelen? Dan is er altijd een medewerker in de buurt die graag met u meegaat naar buiten.

Geef een antwoord