Je bekijkt nu Begeleid wonen Friesland voor meer levenskwaliteit

Begeleid wonen Friesland voor meer levenskwaliteit

Een veilige en gezonde woonsituatie, dat is wat u wenst voor uw dierbare. Als u een familielid in Friesland heeft dat vanwege een psychische of sociale beperking thuisbegeleiding nodig heeft, dan wilt u graag de beste oplossing vinden. Een optimale kwaliteit van leven met de juiste zorg en aandacht is het streven. We vertellen hier meer over de mogelijkheden voor begeleid wonen in Friesland. Begeleid wonen is overigens iets anders dan beschermd wonen, waarbij u 24 uurszorg ontvangt.

Ambulante hulp aan huis in Friesland

Meedoen in de maatschappij is voor iedereen belangrijk. Heeft u of uw familielid psychische of psychiatrische problemen, dan kan het zijn dat u hier ondersteuning bij nodig heeft. Er zijn verschillende opties voor begeleid wonen Friesland. Als u thuis kunt blijven wonen, dan is het mogelijk om ambulante hulp aan huis te ontvangen. U krijgt dan ondersteuning bij zaken die lastig voor u zijn. Financieel advies, huishoudelijke hulp of de mogelijkheid om deel te nemen aan dagbesteding zijn vormen van deze hulp. U heeft een vaste begeleider die u helpt met acht leefgebieden, waaronder psychisch welbevinden, fysiek welbevinden, werk en opleiding, en veilig en gezond wonen.

Begeleid wonen en dagbesteding Drenthe

Ook in Drenthe kunt u kiezen voor begeleid wonen, een vorm van woonhulp waarbij u veel vrijheid behoudt. Als u ambulante hulp aan huis krijgt, dan krijgt u desgewenst budgetadvies, thuishulp of hulp bij uw persoonlijke verzorging. Heeft u geen werk, dan is het mogelijk om in een activiteitencentrum onder professionele begeleiding mee te doen aan dagbesteding Drenthe. Hier kunt u terecht voor een praatje met groepsgenoten en begeleiders. U doet bovendien mee aan creatieve of sportieve activiteiten, zoals wandelen of tuinieren. Deze vorm van begeleiding is geschikt voor mensen met een lichte verstandelijke beperking en met psychosociale problemen.

Zorg op maat door professionals

Een gezonde levensstijl begint bij gezond leven en een financiële huishouding die op orde is. Een van de zorgorganisaties die goed opgeleide, enthousiaste medewerkers heeft die cliënten bijstaan door middel van begeleid wonen in Friesland en Drenthe, is Alex-Cares. Het personeel beschikt over veel empathie en zet zich voor 100% in om de cliënt te helpen om een gelukkig leven te leiden. Geen mens is hetzelfde, dus hiervoor is zorg op maat nodig. De medewerkers zijn dan ook gespecialiseerd in hulp aan mensen met een beperking en aan kwetsbare ouderen.

Geef een reactie