Je bekijkt nu Veilig onszelf en onze geliefde tegen COVID-19

Veilig onszelf en onze geliefde tegen COVID-19

Kunnen we mondkapjes krijgen bij onze ziektekostenverzekering?

Het coronavirus heeft op schokkende wijze een enorme bevolking over de hele wereld getroffen, maar liefst zevenentwintig miljoen mensen met bijna negenhonderdduizend slachtoffers in september 2020. Deze pandemie heeft een dodelijke impact gehad op de VS, India en Brazilië als de top drie in de wereld, en Spanje, Frankrijk en Italië als de top drie in Europa. Ook heeft Nederland door het coronavirus zijn onschuldige bevolking van ongeveer zesduizend mensen verloren. Aangenomen wordt dat deze wereldwijde trend blijft toenemen totdat het coronavaccin tenminste algemeen verkrijgbaar is.

De ontwikkeling van een goed bewezen vaccin duurt normaal gesproken wel 10 jaar. Met hoge urgentie zijn dit jaar meer dan honderd coronavaccins ontwikkeld. Een Europees farmaceutisch bedrijf voorspelt dat een van hen binnenkort klaar zal zijn voor wereldwijde productie. Na de eerste uitbraak heeft China vijf vaccins op mensen getest. De Chinese regering voorspelde ook dat er tegen het einde van dit jaar een klaar zou kunnen zijn. Een van de ontwikkelde vaccins van de Universiteit van Oxford die zich al in een vergevorderd teststadium bevindt, zal naar verwachting ook eind 2020 gereed zijn.

Wat kunnen we als individu doen om het risico op besmetting met het coronavirus te minimaliseren terwijl we wachten op de beschikbaarheid van het vaccin? Afgezien van de beschikbare lijsten met gezondheidsprotocollen, zoals routinematig handen wassen, fysieke afstand tot één punt vijf meter en het vermijden van mensenmassa’s, stelt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ook voor om een ​​mondmasker op te zetten wanneer we in openbare plaatsen zijn. Hoe kan een mondkapjes het risico op coronavirus minimaliseren?

Het Belang van mondkapjes voor Ons en Anderen

Mondkapjes zijn belangrijk wanneer we op openbare plaatsen zijn, vooral op drukke plaatsen binnenshuis met slechte ventilatie. Een studie van het fundamentele beschermingsmechanisme van gezichtsmaskers tegen druppelinfectie toont de doeltreffendheid van het masker aan om mensen in de omgeving te beschermen tegen uitgeademde lucht, zoals ademhalen, spreken, niezen en hoesten. Deze uitgeademde lucht kan besmettelijke druppeltjes en aerosolen verspreiden. De effectiviteit van de maskers om ons te beschermen tegen de verspreiding van infectieuze druppeltjes en aerosolen wordt bepaald door ten minste twee basisfactoren:

  • Maskeert materialen
  • Discipline in persoonlijke hygiëne

Voor meer informatie over mondkapjes, kijk op safe-save.nl

Kledingmaskers filteren misschien niet de druppelgrootte met de kleinste diameter en blokkeren de aerosol van uitademende lucht, net zo effectief als in vergelijking met een chirurgisch masker of andere maskers in het assortiment, zoals N95 of KN95. Het is echter bewezen dat kledingmaskers effectief zijn bij het verminderen van de verspreiding van druppels. Laboratoriumexperimenten hebben aangetoond dat een goed stoffen masker 80% van de microdeeltjes kan blokkeren om in onze mond en neus te komen. Twee of drie lagen zeer doorlatende stof kunnen net zo effectief zijn als chirurgische maskers, terwijl ze toch een vergelijkbaar ademend vermogen behouden. De hoogwaardige chirurgische maskers zijn meer geschikt voor gezondheidswerkers omdat ze continu worden blootgesteld aan gevoelige omgevingen. Voor iemand die niet in een gevoelig gebied werkt, volstaan ​​alle kledingmaskers, aangezien het relatief goedkoop is en wasbaar. Bent u nog op zoek naar een geschikt masker voor uzelf en uw geliefde, Gezichtsmaskers biedt de verschillende ontwerpen duurzame, ademende, wasbare en spatwaterdichte polychloropreen maskers.

Het hebben van een masker is niet genoeg door Persoonlijke hygiënediscipline te negeren. Het is alsof je een nieuw huis hebt in een buurt met veel criminaliteit. Er is een gevoel van veiligheid door in huis te zijn en te blijven. Als we echter roekeloos vergeten de deur op slot te doen, blijven ongenode bezoekers met slechte bedoelingen een bedreiging voor ons. Daarom is het naleven van uw persoonlijke hygiënediscipline, zoals fysieke afstand nemen, handen wassen en mensenmassa’s vermijden, nog steeds een cruciale stap bij het complementair dragen van maskers.
De volgende vraag zou kunnen zijn: dekt mijn ziektekostenverzekering COVID-gerelateerde kosten zoals gezichtsmaskers? Wetende dat vanaf juni 2020 een mondmasker verplicht is in het openbaar vervoer zoals bus, trein, tram en metro.

Algemene Verzekeringspolis

Het merendeel van de basisverzekeringen dekt de reguliere zorg voor de behandeling van Coronavirus-gerelateerd in Nederland. Dit omvat de kosten van gezondheidszorg voor ziekenhuiszorg en laboratoriumtests, en zelfs sommige verzekeringsmaatschappijen dekken ook de kosten van thuisquarantaine. Helaas omvatte de meeste polissen tot dan toe geen dekking van gezichtsmaskers. Omdat een mondmasker wordt gezien als extra persoonlijke bescherming. Het gebruik van een mondmasker is gebaseerd op zelfbewustzijn. Hoewel de zorgverzekeraars mondmaskers niet dekken, bieden sommige verzekeringsmaatschappijen naast het basisplan ook andere dekking voor Coronavirus.

CZ Verzekering

CZ zet zich in voor coronatest . Vanaf juni 2020 kunt u het coronavirus gratis testen bij de GGD zonder verwijzing van de huisarts via online of door telefonisch een afspraak te maken op 0800 – 1202 tussen 20.00 en 20.00 uur. De CZ-verzekering vergoedt ook de coronatest en de voorgeschreven medicijnen in het buitenland.

Samenvatting

De kosten van een gezichtsmasker dat niet door de ziektekostenverzekering wordt gedekt, doen niets af aan het belang van het gezichtsmasker zelf. In dergelijke situaties kan het concept voorkomen is altijd beter dan genezen worden toegepast. Zorgverzekeraars zullen zeker verantwoordelijk zijn voor en zorgen voor onze gezondheid, maar het is altijd beter om bij onszelf te beginnen door alle mogelijke maatregelen te nemen die de kans op besmetting door het virus kunnen minimaliseren. Door een gezichtsmasker te dragen, bescherm ik je tegen mijn potentieel besmettelijke druppels en jij beschermt mij op dezelfde manier. Er is een ziektekostenverzekering als er zich onbedoelde gezondheidsincidenten voordoen. Ze staan ​​klaar om je uit het gat te trekken. Het belangrijkste voor ons op dit moment is echter om die gat te vermijden. Concluderen, Laten we onszelf, onze geliefde en de anderen redden van COVID-19.

Geef een antwoord