Je bekijkt nu MRI-scan bij gewrichtsklachten

MRI-scan bij gewrichtsklachten

Het menselijk lichaam bestaat uit heel veel verschillende gewrichten. Je kunt je voorstellen dat een van deze gewrichten weleens wat klachten kan geven. Vaak gaat het om iets onschuldigs dat snel weer voorbij gaat. Maar in sommige gevallen kampt iemand met langdurige pijn aan een bepaald gewricht. In dat geval kan er sprake zijn van een onderliggende medische oorzaak. Het laten uitvoeren van een MRI-scan kan in deze situatie raadzaam zijn.

Vind een verklaring voor jouw knieklachten

Heb je al lange tijd pijn aan jouw knie? Of doet jouw knie geen pijn, maar heb je wel vocht in knie? Dan is het in allebei de gevallen raadzaam om onderzoek te laten verrichten. Ook als je jouw knie niet meer volledig kunt strekken of buigen is een onderzoek verstandig. Een MRI-scan kan een goede methode om jouw knie mee te onderzoeken. Het betreft een radiologisch onderzoek waarbij jouw gehele knie goed in beeld gebracht kan worden. Bij deze scan wordt niet alleen het kniegewricht zelf in beeld gebracht. Ook de spieren, pezen en botten vijf centimeter boven en onder de knie zijn zichtbaar. Zo kan de MRI-scan de radioloog een goed beeld van jouw knie geven. Ook zonder verwijzing kan je een MRI-scan inplannen.

Jouw elleboog goed in beeld

Zoals gezegd kent het menselijk lichaam veel gewrichten. Blessures en overige gewrichtsklachten worden vaak bij het kniegewricht gezien. Maar ook het ellebooggewricht is een gewricht waarbij regelmatig blessures gezien worden. Heb je vocht in elleboog? Dan kan ook in dit geval een MRI-scan mogelijk een uitkomst bieden. Tijdens de scan wordt jouw elleboog goed in beeld gebracht. Van pezen en spieren rondom de elleboog tot het kraakbeen en gewrichtsbanden. Het is allemaal zichtbaar te maken met een MRI-scan. Deze scan kan dus uitkomst bieden bij het opsporen van de oorzaak van jouw elleboogklachten. Dus heb je pijn rondom je elleboog? Of is jouw elleboog fors gezwollen? Laat dan een MRI-scan maken en vind zo antwoorden omtrent jouw klachten.

Waarom een MRI-scan?

Wanneer je kampt met gewrichtsklachten wil je graag een snelle verklaring voor jouw klachten. Want wat veroorzaakt de pijn en hoe kan deze verholpen of verminderd worden? Voor het antwoord op deze vragen zal onderzoek moeten worden verricht. Heb je last van jouw elleboog? Dan zou je er in theorie een röntgenfoto van kunnen laten maken. Maar het laten uitvoeren van een MRI-scan is doorgaans een betere optie. Op een MRI-scan is simpelweg namelijk meer te zien. Zo zijn op een MRI-scan bijvoorbeeld bloed, spierweefsel en vet goed van elkaar te onderscheiden. Op een röntgenfoto is dat niet altijd het geval. Een MRI-scan is dus meestal een betere onderzoeksmethode.

Geef een reactie