Je bekijkt nu Hoe kun je jouw werknemers waardering tonen? Maak kennis met deze waarderingstips!

Hoe kun je jouw werknemers waardering tonen? Maak kennis met deze waarderingstips!

Als je bedrijfseigenaar of teamleider bent, dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat jouw werknemers zich gewaardeerd voelen. Hierbij kun je denken aan giften van lof, genegenheid en oprecht respect. Andere manieren zijn geschenken die ons op de proef stellen, ons uitdagen en ons doen afvragen of we wel dankbaar moeten zijn. Kortom, in elke relatie hebben we de kans om te groeien en anderen te helpen hetzelfde te doen. Ook onze werkrelaties kunnen ons iets vertellen over vertrouwen, vergeving, grenzen stellen, zorgen voor onszelf en voor elkaar. Hier zijn enkele manieren om je waardering te tonen voor degenen die van je houden, je uitdagen en je werk steunen.

1. Schrijf persoonlijke bedankbriefjes

 Bedankbriefjes kunnen helpen een waardevolle cultuur van waardering in jouw onderneming te ontwikkelen. Door gedenkwaardige bedankbriefjes te schrijven kun je in staat zijn om een cultuur van waardering te creëren voor de mensen die voor het bedrijf werken.

Dit kan zo eenvoudig zijn als plakbriefjes die worden opgehangen waar teamleden ze kunnen zien. Bedankkaartjes en handgeschreven brieven kunnen zelfs een groter effect hebben. Onthoud dat dit iets kan zijn wat de werknemer bewaart, dus denk even na om met iets gedenkwaardigs te komen.

2. Geef een mooi geschenk

Helemaal op speciale momenten, zoals de Dag van de Zorg 2022, wil je ervoor zorgen dat jouw waardering wordt opgemerkt. Dit kun je doen door een leuk en bedachtzaam cadeau te doen. Denk hierbij aan een geschenk dat speciaal is of nuttig kan zijn. Je wilt er natuurlijk voor zorgen het cadeau onbruikbaar is en niet overeenkomt met de hobby´s en interesses van je teamleden. Om het kiezen van een cadeau gemakkelijker te maken, kun je een cadeaubon schenken waarbij de gelukkige ontvanger de keuze heeft uit diverse cadeaumogelijkheden, zoals een dagje uit of een product voor thuis!

3. Geeft mondelinge blijk van waardering

Daar waar het voor sommige managers vanzelfsprekend is om aardige dingen te zeggen en teamleden te prijzen, hebben anderen meer moeite om deze praktijk in te voeren. Zorg ervoor dat je waardering toont voor kwaliteit en puik werk. Wijs jouw team specifiek op wat je hebt opgemerkt of opgemerkt over hun inspanningen en laat hen weten dat je hun inspanningen echt waardeert. Onthoud om je woorden zorgvuldig uit te kiezen en maak ze effectief!

4. Luister naar jouw teamleden en speel in op hun feedback

Veruit een van de beste consistente manieren om jouw werknemers een blijk van waardering te geven, is naar hun ideeën te luisteren. Op deze manier laat je zien dat je hun vaardigheden en bijdragen erkent. Om feedback te verzamelen, kun je bijvoorbeeld ideeënbussen opstellen en ervoor zorgen dat het management ze serieus neemt. Als een werknemer iets post, zorg er dan voor dat je het opmerkt en zo snel mogelijk aanpakt.

Geef een reactie